Hemma igen...

Efter några dagar i skogen hos la famiglia när Marcus var i Stockholm med jobbet är vi nu tillbaka i hemmets lugna vrå (så lugnt det kan bli med två små busungar, hehe). Alltid mysigt att träffa alla och det kändes som vi hann träffa många denna gången, kul! Tack alla för allt!
Nu väntar soffan på oss och vi lär väl somnat innan 22 allihopa :) Imorgon ska jag träffa tjejerna i Malmö, evigheter sen sist!
Kram på er!


Nonno övar balansgång med Nova, hon var riktigt duktig!

Sen körde vi lite "rullebör" (stavar man det så på skånska?:)

Theo busar under bordet...

Här spanar han in sin nya kärlek, han släppte henne knappt med blicken...

Här har vi henne: kusin gumman!

På fredagskvällen var bägge barnen trötta...

Riktigt trötta.






Early morning...

Ska lämna Marcus på Sturup och gick upp vid fem. Märks att man fixar att gå upp i, vad som känns mitt i natten, mycket lättare nuförtiden. Theo sov dåligt hela natten så vi hade dessutom inte riktigt somnat ordentligt. Nu sitter vi iallafall i bilen och Theo som är den som brukar vara morgonpigg sover och Nova, den lilla sömntutan är vaken, hmm...


Lille Theogubben...

Trollet Nova :)

Ny stol...

Precis klickat hem en ny bilbarnstol till Nova. Vi tänkte att Theo (han får inte plats i babyskyddet längre, haha) ska få ta över Novas så får Nova en ny. Hoppas att den blir bra. Man försöker läsa sig till så mycket som möjligt men den jag valde nu är ny om jag förstått rätt, så därför finns det inte så många omdömen på just denna. Någon som har erfarenhet av denna modellen?
 

britax-vandbar-bilbarnstol-two-way-black-thunder.jpg

Ni hittar den HÄR hos Lekmer.se

Tadaaa!

Uteplatsen på framsidan är färdig!  Bara sjösten i lilla rabatten som ska fixas och någon annan liten detalj. Jag får ju lov att säga; jag har en väldig händig och duktig man eller hur!? Bra jobbat älskling! =)
 
 
 

Party!

Igår hade vi familjefest hemma hos oss och firade vår 10 åriga bröllopsdag. När vi är alla närmsta är vi ca 20 st så det blir alltid mycket folk vilket är väldigt roligt men såklart en aningens "nervöst". Inte för att träffas såklart men så att all mat ska räcka, t.ex. och att allt ska klaffa liksom. Det blev riktigt lyckat igår och vi vill tacka våra familjer för allt!!!
Theo vaknade som vanligt vid sex idag så efter typ tre timmars sömn kommer vi nog vara lite möra ikväll men det tar vi då =)
Foto kommer senare, Peter tog massor med fina foto på oss alla så jag ska tigga till mig de sen =) Nu ska jag smaska på liten överbliven tårta till frukost, haha!
 
Kram!

Första dagen på nya avdelningen...

Mitt stora lilla hjärta började på ny avdelning på dagis idag och är numera en ametist istället för en smaragd =) Såklart är det mamma som är mer nojjig och nervös än vad hon är. Lämningen gick jättebra i morse och det ska bli välidgt spännade att se hur dagen har varit nu när hon ska hämtas.
Massor med tankar och funderingar och önskar att hönsmamman kunde ta en paus för ett litet tag =)
 
Nova i Italien förra sommaren
 

Bildhav!

Kör ett litet bildhav från senaste tiden. Har som vanligt varit lite lite aktivitetet här på bloggen men tiden bara försvinner, någon annan som känner igen sig?!
Idag kommer min bigsiss, Ronald och kanske Basti med och hälsar på lite sådär spontant, mysigt!

Have a nice day!


Nova lycklig över pannkaksfrukost!

Mys med farmor och farfar

Kräftskiva - en som inte är så förtjust...

en annan som är lite mer förtjust :)

Happy, happy!

Nova älskade bebisgetterna i Hembygdsparken!

Theo äter allt!

Lite bad i sövde
















10 år som fru Bergendahl!

Kan inte fatta att vi varit gifta i 10 år idag. Tiden går verkligen så fort och ännu fortare efter barnen. Ikväll blir det middag ute och barnen ska vara hos farmor och farfar. Hade tyvärr inga bättre bilder på daton från bröllopet men man ser i alla fall att det är vi - typ, haha =)
 

Fler på g...

Aha! Detta förklarar Theos dåliga humör de senaste dagarna, fler tänder på g! Inte lätt att bli stor...


Kolla på mig mamma, snart går jag :) Stora killen...

Babbel!

Igår hade vi besök av fina Lindha och hennes söta pojke Tage. Lindha och jag har känt varandra sedan vi var sju år och har gått i samma klass i många år. Så att hitta saker att prata om är inga problem, snarare tvärtom, svårt att sluta babbla, härligt :)
Både mina kära små barn hade en sån härlig dag då de visade sig från sin allra, allra bästa sida - NOT! Jaja, man kan inte vara på topp alltid även som barn.

Idag kommer mamsen, mysigt.
Have a nice day!


Tage var lite nannig :)



Mexico!

Har ju glömt berätta - resan i höst eller ja, vinter är det väl i november, är bokad! Det bär av till mexico för familjen Bergendahl, wihoo! Även lilla mammsen ska följa med. Vi hoppas på en riktigt härlig solsemester. Nova undrar om vi ska "på Mecico" så fort vi sätter oss i bilen och ska åka någonstans, tror hon längtar men vem gör inte det :)



Mr Italiaiano!

Igår hade vi Marco och mamma & pappa på besök. Så himla typiskt att Marco prickat in att komma precis när det fina vädret tycks vara över. Men vi trotsade regnet och körde till kullens fyr. Vi hade tur då det var uppehåll precis när vi var där. Tog en liten gelato och åkte sen vidare hem till Ängelholm för att gå en runda i stan men då öppnade himlen sig så det blev en kort tur. På kvällen bjöd vi på taco som numera känns som en svensk nationalrätt och det verkade gå hem även hos en Mr Italiaiano :)





















Full rulle!

Som alla säkert tycker så går ju semstern alldeles för fort, tur vi ska vara lite lediga i vinter med =)
Satt och kollade igenom kort och kom på att jag nog aldrig lagt upp några från förra helgen när Nina, Fredrik och Atsrid var här. De två små tjejerna kan vekligen hålla låda, så himla roliga. Riktigt roligt att se och mysigt att ha er alla här!!
 
 
 

Kap!

Haft en mysig dag på stan med fina Carro och lille Leonard som är såå söt, charmat mig totalt eftersom han skrattar så åt mig, barn brukar vara rätt skeptiska mot mig annars tycker jag, haha.
Gjorde även ett dunderkap idag hos blomstergubben på torget. Där stod en bunte trollhassel, riktigt kraftiga och fina grenar, typ 10 -15 st så en stor bunt. Jag frågar vad han vill ha och svarar på engelska "hundred". Jag tittar förvånat på honom och frågar lite försynt - för alla?? Yes, yes! Då frågar jag igen, hundred?? Så säger han förvånat, to much?? Haha, nej, nej, säger jag men jag trodde han menade per gren för det hade nästan varit mer rimligt. Sen förklarade han att ham behövde platsen därför ville han bli av med dem, bara att tacka och ta emot :)


Börjar bli färdiga på baksidan och uteplatsen på framsidan hålls det på med för fullt!

Kattvik!

Oj vad dagarna går i rasande tempo. Vilken tur Marcus har haft med sin semester, alla veckor än så länge har varit mer eller mindre fina :)
Igår eftermiddag åkte vi ut till Kattvik med svärisarna och Staffan och fiskade kräftor, tog oss ett dopp med (långt om länge) och grillade lite. En aningens hårt underlag där ute men väldigt fint är där!


















Syskonkärlek...